Hondenopvoedingsinstituut DE ROEDEL             
 Home
 Nieuws
 Agenda
 Opvoeden? Natuurlijk!
 De Roedelmethode
 Aannamen
 Hoe en Wat
 Prijzen
 De HFB; hands free!
 Beschikbaarheid
 Reserveren
 Speciale Leergang
 Strippenweekends
 Boeken
 Dog Cognition
 Opleiding RM
 Roedel Relaties
 Roedelkronieken
 Media
 Over ons
 Contact
 Links

© 2003 - 2020
Hondenopvoedingsinstituut
De Roedel

Niets van deze site mag zonder toestemming op welke manier dan ook overgenomen worden.

   

 

HFB HFB in PDF | HFB per post

Eigenlijk worden er in De Roedelmethode, de natuurlijke opvoeding van je hond, slechts twee ‘correctiemiddelen’ gebruikt; je eigen geur en lichaamstaal als reactie op de geur- en lichaamstaal van de hond. Wel is het mogelijk om hulpmiddelen te gebruiken, om het proces van natuurlijk overwicht op je hond te helpen versnellen.


Geregistreerd te Utrecht 24-7-1996 nr. 4.617.915.1

De Hands-Free-Belly
De Hands-Free-Belly (HFB) is ontstaan en ontwikkeld vanuit de unieke eigen methode van De Roedel. Deze riem draag je om het middel. De stevig bevestigde ringen, waaraan de hondenlijn wordt vastgeklikt, zitten links, rechts en voor op de riem.

Waarom deze speciale lijn?
Een hond is zeer gericht op het lichamelijke overwicht dat jij als baas op hem heb en je moet dit waat kunnen maken. Met de riem rond je middel sta je letterlijk steviger in je schoenen. Je hond ervaart dat nieuwe ‘fysieke' overwicht onmiddellijk en reageert hier direct op! Bovendien heb je je handen vrij. Dit heeft eenvoudige praktische voordelen, zoals bij het winkelen of het lopen met een kinderwagen. Maar van groter belang is de invloed van dit 'handen-vrij' op de natuurlijke opvoeding van je hond!

In de natuurlijke opvoeding ligt het accent voor een groot deel op het lichamelijke contact en op het opbouwen van een lichamelijke band tussen baas en hond. Dankzij de HFB kunt je je handen, optimaal benutten. Je kunt je hond markeren, masseren, bestasten en lichamelijk ‘overheersen’, zonder steeds met de hondenriem in de knoop te komen.

De halti
De halti is een bruikbaar hulpmiddel, lang geleden ontworpen door Dr. Mugford in Engeland. Dit 'paardenhalster voor honden' was bedoeld om te voorkomen dat een hond extreem trekt aan de lijn. Binnen jenatuurlijke opvoeding kan de halti (of een Gentle leader/Friendly headcollar) bruikbaar zijn, maar blijf je er altijd van bewust, dat het een hulpmiddel is!

De onderslip - halfscheck
De onderslip is een riempje met een klein kettinkje in het midden waaraan de lijn bevestigd wordt.
Deze halfcheck is evenmin bedoeld als een correctiemiddel als de HFB. Binnen de natuurlijke opvoeding wordt nooit een slipketting gebruikt, maar een onderslip, eventueel in combinatie met een halti (of Gentle Leader/Friendly headcollar).

Leren verstelbare onderslips (half check)
In 4 verschillende maten. (Prijs tussen €17,00 en €22,00)

Hands Free Belt (Buikriem)
Hfb met nieuw logo 120 cm € 49,00
Nu ook in xl lente van 160 cm € 55,00

Stuur een e-mail naar info@cattledog-coach.nl met uw adres en wat u wilt bestellen, Erica neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

naar boven